top of page

Tepelhofpigmentatie/Areola


Bij vrouwen en mannen die een borstreconstructie hebben ondergaan, is het tepelhof vaak beschadigd, omdat deze volledig is weggenomen of omdat het litteken door het verschil in weefsel duidelijk zichtbaar is. Via medische tatoeage wordt het tepelhof en de tepel op een natuurlijke manier hertekend en de symmetrie van de borst wordt zo hersteld. 

Na een borstamputatie bij borstkanker of een andere medische reden is het mogelijk om door medische pigmentatie de tepel en het tepelhof te reconstrueren. Het kan natuurlijk ook zijn dat er geen medische reden is, maar dat je het tepelhof te klein vindt of te licht van kleur of je vindt de vorm niet mooi.


Dankzij de laatste nieuwe 3D techniek werk ik met verschillende kleuren om accenten en schaduwen te creëren en zo de natuurlijke tepel zoveel mogelijk na te bootsen. Het is ook mogelijk om beide tepels te pigmenteren, zodat het verschil nauwelijks zichtbaar is. Samen met u kies ik de gewenste kleur die het dichtst aansluit bij uw natuurlijke tepelkleur. 


Het pigmenteren van de tepel is een hele belangrijke stap in het herstelproces, niet alleen visueel maar ook emotioneel! Het is een stukje van jezelf en je vrouwelijkheid terugkrijgen.

 

Direct na de tatoeage is de kleur van de tepelhof nog donker, maar deze wordt geleidelijk aan lichter. De kleur van de tatoeage kan na ongeveer drie tot vijf jaar minder intensief worden en ook zonlicht heeft een negatief effect op de kleur. Indien de kleur teveel is vervaagt kan een touch up behandeling worden gedaan.

bottom of page