top of page

LITTEKEN BEHANDELEN

Littekens kunnen heel naar zijn. Er kunnen behoorlijk pijnlijke herinneringen kleven aan een litteken en dat maakt het een dagelijkse confrontatie met pijn en verdriet. Het kan ook een kleine impact hebben en je kunt je er gewoonweg aan storen. Er zijn ook veel mensen die echt last hebben van een litteken. Het kan gevoeliger zijn als het koud is of een constant trekkerig gevoel geven.

Dit is niet langer nodig!


M E D I S C H    P I G M E N T E R E N

Littekens in alle vormen en maten kunnen heel mooi ingekleurd worden door middel van medisch pigmentatie. Tijdens de intakegesprek  bepalen we samen de kleur die het dichts bij de natuurlijke huidskleur zit en matchen het litteken precies met de kleur van de overige huid. Het litteken valt hierdoor zo goed als weg. Zeker bij een borstverkleining is dit een prachtige oplossing. Tijdens de operatie wordt de tepel losgemaakt en verplaatst de cirkel om het tepelhof kan flink in het ook blijven springen, maar ook het anker kan prachtig behandeld worden. 


D E R M A S R B E H A N D E L I N G

De Derma SR behandeling is vergelijkbaar met Microneedling, een term in de beauty branche wat al langer bekend is. 

Deze behandeling kan heel mooi ingezet worden om littekenweefsel te versoepelen. Door het littekenweefsel met een scar serum te behandelen en in te prikken met minuscule naaldjes,  wordt de huid geactiveerd om  weer nieuwe cellen aan te maken en het aanmaak van colageen wordt geactiveerd. De resultaten zijn verbluffend. Het litteken wordt veel minder zichtbaar en de huid wordt weer soepel. 

Deze methode is vooral geschikt voor atrofische en hypertrofische na acné of, chirurgische ingrepen. De genezing duurt ongeveer één week en het is aan te raden om een kuur aan van 3-5 behandelingen te nemen voor het beste resultaat. 

Hierna is het ook mogelijk om eventueel kleurverschil te corrigeren door middel van medisch pigmenteren.


H Y P E R T R O F I S C H      L I T T E K E N

Een hypertrofisch litteken, wordt ook wel een verheven litteken genoemd omdat het boven het eigen huidniveau ligt. Een hypertrofisch litteken voelt hard aan en kan jeuken. Bij een hypertrofisch litteken is een overschot aan bindweefselcellen aanwezig en is de bloedvoorziening verhoogd. Deze littekens zijn goed te behandelen met de Derma SR behandeling. 


A T R O F I S C H     L I T T E K E N

Een atrofisch litteken is vaak vlak en ligt onder het oppervlak van de omliggende huid. Het gaat om wat kleinere littekens waarbij er een verminderde hoeveelheid bindweefsel (collageen) is en er zo een dunne huidlaag ontstaat. Deze littekens zijn goed te behandelen met de Derma SR behandeling.bottom of page