top of page

Voor

Na

EYELINER INFRALASH

PERMANENTE MAKE-UP

DUUR

1-2 uur


DE BEHANDELING

Het aanbrengen van een PMU eyeliner is te vergelijken met het laten zetten van een tatoeage. Met een naald wordt pigment in de huid geprikt. Het verschil met een tatoeage is dat bij PMU het pigment minder diep in de huid komt. Houd er rekening mee dat het eng kan zijn dat de naald dicht in de buurt van het oog komt. Het is daarom belangrijk dat je je hoofd goed stil houdt. Het pigment kan ook een beetje spetteren. Deze spetters zijn niet gevaarlijk, en kunnen naderhand gemakkelijk weggeveegd of weggeknipperd worden.


DOET EEN PMU EYELINER PIJN?

Het laten aanbrengen van PMU is nooit geheel pijnloos, al is het afhankelijk van jouw eigen pijngrens hoe erg het zal zijn. Als je graag een behandeling wilt met zowel eyeliner boven als onder, maar je twijfelt of je de pijn wel aankunt, is het belangrijk om dit van tevoren aan te geven. Je kan ervoor kiezen eerst van beide ogen de bovenkant te laten doen. Mocht het meevallen kan daarna altijd nog de onderkant gedaan worden. Er kan van tevoren ook een verdovende crème gebruikt worden. Deze crème kan alleen verkregen worden via de huisarts. Voor meer informatie kun je altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende intake.

BELANGRIJK OM TE WETEN BIJ PMU EYELINE


Laat geen semipermanente make-up aanbrengen:

- op een litteken dat minder dan een jaar oud is.

- op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.

- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.

- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.

- als je onder invloed bent van alcohol of drugs.

- als je zwanger bent.

- Als je bloedverdunners neemt.


Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

- diabetes

- hemofilie

- tijdens chemotherapie

- chronische huidziekte zoals eczeem, psorias

- allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

- immuunstoornis

- hart- en vaatafwijkingen

- bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een uitgebreide vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen.


Welke voorzorg moet ik volgen?

- 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen.

- 2 weken voor de behandelijk de huid niet blootstellen aan (overmatig) zonlicht en zonnebank.

- Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak dit beïnvloed jouw bloedsomloop waardoor je heviger kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid.

- Indien je jouw eyeliner vaak tekent, raad ik aan met je gebruikelijke eyeliner naar de afspraak te komen.


bottom of page